Паста «а-ля карбонара»


Spread the love

Як вдома, з доступних за вартістю продуктів, приготувати вишукані ресторанні страви.

Паста «А-ля карбонара» у вершково-сирному соусі з розрахунку на 4 порції.

Необхідні інгредієнти -1 пачка спагетті (бажано з твердих сортів пшениці)

1 плавлений сирок вершковий «Весела корівка»

 зубок часнику

яєчний жовток

  3-4 печериці середніх розмірів

50 гр. варено-копченої грудинки

50 гр тертого сиру «пармезан»

200гр вершків (1 упаковка) 15% жирності, а також сушений базилік, мелений перець і сіль за смаком.

Приготування:

У підсоленій воді відварюємо спагетті. Частину відвару з під спагетті (біля150 г) зливаємо в чашку. Нехай він трішки охолоне. Потім, опускаємо в нього жовток і розмішуємо виделкою.

Спагетті зливаємо через друшляк, додаємо столову ложку вершкового масла. Відразу, поки гаряче, перемішуємо, щоб не злипалися і відставляємо в сторону.

Тепер готуємо найголовніше – соус!

У глибоку сковороду наливаємо 3 столові ложки оливкової олії (якщо є) або рафінованої соняшникової. Масло нагріваємо і кидаємо туди порізаний пластинками зубчик часнику. Доводимо часник до золотистого кольору і закидаємо порізані дрібною соломкою печериці та грудинку.

Як тільки вся рідина випарується і почнеться процес обсмажування, вливаємо в сковороду підготовлену раніше воду з під спагетті разом з розведеним в ній жовтком.

Дрібно ріжемо туди плавлений сирок і, на невеликому вогні, злегка придавлюючи лопаткою сирок, плавимо його в цій суміші.

Не забуваємо все постійно помішувати.

Додаємо вершки і, довівши суміш до кипіння, кидаємо сушений базилік, мелений перець, а також сіль (за смаком).

У готовий соус вивантажуємо спагетті , потім добре все змішуємо на маленькому вогні та доводимо до кипіння.

Тепер залишилося лише красиво викласти нашу страву на тарілки і посипати зверху тертим сиром «пармезан» або сиром «старий олеандр» (досить столової ложки на тарілку).

Р.S. Якщо бажаєте приготувати вечерю на двох, відповідно використовуйте всі інгредієнти в половинному обсязі, крім жовтка.

Have any Question or Comment?

One comment on “Паста «а-ля карбонара»

Sambuka Tour

Ням-ням..

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA image
*

Youtube “Громада Черкащини”

Text Widget

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean dapibus erat eget rhoncus facilisis. Duis et lacus ut tellus fermentum ultricies quis sit amet mauris. Nullam molestie, mauris ac ultrices tincidunt, sapien turpis rhoncus tellus, sed sagittis dui felis molestie risus.